Salg af dansk naturkød - hvor vi sætter dyrevelfærd og trivsel højt
Det betyder bl.a. at vores dyr går i løsdriftsstald, hvor de selv bestemmer om de vil være ude eller inde i al slags vejr, og kalvene går sammen med deres mor til de er 7 - 8 måneder gamle.
Det betyder også, at vi får skudt dyrene her på ejendommen, så hverken dyr eller kød skal lide under turen til slagteriet. Det kalder vi TRIVSEL, og vi bilder os ind at kødet også smager deraf.
Og Du er altid velkommen til at kigge forbi Vejvedgaard, og se på vores dyr.
Afhentningsdatoer i år
25. september 2024
Udsolgt
Du kan til disse dage reservere
pistoludskæring, mixudskæring,
hakket kød, suppeben, haler og tunger.
Vi sælger hakket kød i portioner á 5 kg. Fedtprocenten er meget lav, ca. 5%
1/8 pistoludskæring vejer ca. 12,5 - 18 kg - (bagkød)
½ pistoludskæring vejer ca. 25 - 35 kg - (bagkød)
1 hel pistoludskæring vejer ca. 50 - 60 kg - (bagkød)
1/8 mixudskæring vejer ca. 30 - 35 kg, og 1/4 mixudskæring vejer ca. 55 - 70 kg (mix af for- og bagkød).
Kødpakkerne kan variere en del i kg, da det kommer an på hvor meget dyret vejer, når det bliver slagtet. Så ovenstående kg skal ses som vejledende.
Kødet er pakket og mærket, og nemt at gå til.
En ½ pistoludskæring kan f.eks. indeholde:
1 stykke tyksteg
Tyndstegsbøffer
Højreb
Højrebskoteletter
Mørbrad
Culotte eller Cuvette
Inderlår
Schnitzler
Yderlår
Lårtunge
Klump
Osso Buco
Hakket kød
Kraftben
Hjerte eller lever
En mixudskæring kan f.eks. indeholde:
1 stykke tyksteg
4 Tyndstegsbøffer
1 stykke højreb + 4 højrebskoteletter
Mørbrad
Culotte eller Cuvette
1 stykke inderlår + Schnitzler
Yderlår
Lårtunge
Klump
Osso Buco
Flank Steak
Bryst
Tværreb
Tykkam
Bov eller Bovsteak
Hakket kød
Kraftben
Hjerte eller lever
Bestilling
Du kan bestille vores kød via kontaktformular, eller på mail, eller på tlf. 4095 8795
Levering
Vi kan evt. levere kødet i Nordsjælland og Storkøbenhavn for et mindre tillæg.
Levering i en radius af 15 km fra Skævinge, kr. 150,-
Levering udover 15 km afregnes efter aftalt pris.
Kødet vil blive leveret samme dag som det bliver parteret, og vil som regel være i tidsrummet 16.00 - 20.00
Proces omkring slagtning, bestilling og udlevering af kød - Kedelig, men praktisk læsning
Når kalven bliver født, ved vi at der for tyrekalve går ca. 13. måneder før end de kan slagtes, og for kviekalve går der ca. 17 - 20 måneder før end de er klar.
Vi bestiller tid hos vores slagter ca. ½ år i forvejen for slagtning, da vores slagters kalender er booket langt ud i fremtiden. Og det er ikke muligt at få en slagtetid fra den ene måned til den anden. Og i efteråret er det helt håbløst at få slagtetider, der skal vi helst være ude og bestille tid 1 år i forvejen.
Når vi har datoerne for slagtning, sender vi disse datoer ud til vores kunder, som her kan vælge hvornår det passer dem at få kød igen.
Som regel bestiller vores kunder kødet i god tid, og det er absolut en stor hjælp for os.
Ca. 14 dage - 3 uger før at kødet bliver udleveret til kunden, kommer slagteren og skyder dyret her på ejendommen. Dette betaler vi ekstra for, for vi mener, at det er det bedste for dyret og for kødet. Kødet bliver ikke stresset, og dyret skal ikke opleve transporten til slagteriet.
Dyrevelfærd koster lidt ekstra.
På selve dagen for slagtningen mødes dyrlæge og slagter som regel tidlig morgen her på ejendommen. Dyrlægen tilser dyrets sundhedstilstand, og udfærdiger slagteattest, og overværer så at dyret bliver skudt. Det er ikke muligt at slagte et dyr uden en slagteattest.
Kødet hænger til modning hos slagteren i 2 - 3 uger.
Efter de 2 - 3 ugers modning bliver dyret parteret. Og dyret bliver parteret på den aftalte dag, hvor vi har bestilt at kødet skal udleveres til vores kunder. Datoen som vi har bestilt for ca. ½ år siden.
På et dyr er der f.eks. 4 x ½ pistoludskæring + ca. 100 - 120 kg hakket kød. Og det afhænger bl.a. af hvor stort dyret er, hvor mange kg hakket kød der er. Der kan også være kunder der har bestilt en mixudskæring, og så vil der være mindre hakket kød.
Efterhånden har vi solgt kød i mange år, så vi ved nogenlunde hvor meget hakket kød der bliver. Men der kan være mange faktorer der spiller ind. Og det endelige antal kg hakket kød, får vi når slagteren er færdig med at partere dyret på selve dagen for afhentning af kød.
Derfor vil du nogen gange opleve at vi sætter din bestilling af hakket kød på venteliste.
Når vi får skudt dyret de 2 - 3 uger før, er udskæringerne som regel afsat. Der kan være lidt hakket kød der stadig kan bestilles. Har vi lidt hakket kød tilbage, skriver vi ud til vores kunder, og her bliver det afsat meget hurtigt.
Derfor er det en stor hjælp for os, at bestillingerne kommer tidligt, og at de i hvert fald er der før dyret skal skydes.
VIGTIGT!
En evt. afbestilling er derfor kun muligt, hvis den kommer før dyret bliver skudt. Skulle der være årsager der gør at man alligevel ser sig nødsaget til at afbestille, vil vi selvfølgelig gøre hvad vi kan for at hjælpe med at afsætte kødet til anden side. Men som hovedregel vil det være kunden selv der afsætter kødet til anden side.
Vi tager ikke depositum ved bestilling af kød, da det kun få gange har været et problem, at en kunde har "glemt" sin bestilling, eller har meldt fra af andre årsager. Og det håber vi fortsat kan være sådan.
Kødet betales ved afhentning med mobile-pay, eller kontant.
Tak fordi du gav dig tid til at læse.